Benvinguts a la web de l'escola
La Salle Comtal

La Salle Comtal va començar a caminar el dia 1 d’Abril de 1879.

Des del primer moment l’escola ha tingut clara la seva missió que és la formació integral de l’alumnat. Hem treballat i treballem per tal que el nostre alumnat tingui la millor preparació humana i acadèmica possible, oferint-los un ensenyament de qualitat, inclusiu, personalitzat, integrador i basat en valors humans i cristians, i ho fem des de l’esforç, la constància, l’energia, l’afecte, la il·lusió i el respecte.

Som una escola de referència al districte de Ciutat Vella, situats en un edifici Modernista amb un gran valor arquitectònic i davant del Palau de la música.

La Salle Comtal: Escola on els Germans de La Salle encara hi tenen comunitat, i acullen professorat, alumnes, famílies i personal d’administració i serveis, formant així la Comunitat Educativa de La Salle Comtal. Seguim treballant tots plegats per portar a la vida de cada dia el missatge del Sant Fundador, Joan Baptista de La Salle.

Una de les nostres principals característiques és que som una escola que som acollidors, inclusius, atenem la diversitat de tota mena sent centre referent en l’atenció a la diversitat al barri i en especial, amb l'alumnat amb TEA.

Us obrim les nostres portes, i us demanem que ens ajudeu a ser cada dia millor escola. No serem millors si no tenim problemes, no serem millors si no sabem resoldre els problemes.

Us animo doncs a visitar la web i a passar-vos pel nostre centre.

Benvinguts

Ernest Casaponsa

Director de La Salle Comtal

Qui som

La Salle Comtal és una escola centenària ubicada al centre de Barcelona i sensible a totes les necessitats. Eduquem als infants en uns valors humans i cristians que els permetin créixer humanament dins la nostra societat.

Formem part d’una institució amb més de 300 anys d’història i presència a més de 80 països de tot el món. A La Salle Comtal eduquem infants i joves des de l’any 1879, sent la primera escola lasal·liana de Catalunya.

Apostem per la formació de persones capaces d’afrontar els reptes de futur, amb un sentit crític, que sàpiguen treballar cooperativament i aportar el millor de cadascú a la feina d’equip. Que es plantegin objectius i reptes personals i socials. Per tant, volem desenvolupar al màxim les seves capacitats de manera integral, dedicant un gran esforç a atendre la diversitat i la individualitat de cadascun dels nostres alumnes, amb la col·laboració de les famílies.

La nostra història

Preloader
 • Es funda l’escola

  Es funda l’escola

  L’1 de febrer es funda el centre “Colegio San Jose”. Era gratuït i durant uns quants mesos l’emplaçament va ser al carrer Pont de la Parra, 3. Els Germans atenien una petita escola de 96 alumnes.

 • Primer trasllat

  Primer trasllat

  El col·legi es trasllada al Palau Meca, ubicat al carrer Montcada 19 i dos anys després agafa el nom “Colegio Comercial Hispano-Francés”.

 • Segon trasllat

  Segon trasllat

  Degut al número d’alumnes, es fa un altre trasllat a una finca ubicada al carrer “Condal”, 35. La gent l’anomenava amb el nom curt “el Condal”. Des d’aleshores agafà el nom oficial “Colegio Condal”.

 • Recerca d’un espai definitiu

  Recerca d’un espai definitiu

  L’agost de 1905 s’adquireixen les parcel·les en venda del que havia estat el convent de Sant Francesc de Paula per a la construcció d’un nou col·legi. El germà Víctor, director en aquell moment, encarrega a l’arquitecte Bonaventura Bassegoda i Amigó la formació del projecte i realització de les obres del nou col·legi.

 • Inici de les classes al nou espai

  Inici de les classes al nou espai

  El 3 de setembre de 1906 comencen les classes al que serà l’espai definitu de l’escola.

 • Premi a millor edifici

  Premi a millor edifici

  L’Ajuntament de Barcelona concedeix el premi d’edificis i establiments urbans a la nostra escola. La placa de bronze ubicada al costat de la porta principal ratifica aquest premi.

 • La Salle Condal

  La Salle Condal

  Amb motiu del tricentenari del naixement del Fundador, Sant Joan Baptista de La Salle, passa a anomenar-se Colegio La Salle Condal.

 • Escola mixta

  Escola mixta

  Des de setembre de 1977 les noies poden matricular-se a l’escola, convertint-se així en una escola mixta.

 • Obrim l’Educació Infantil

  Obrim l’Educació Infantil

  El curs 1998-99 obrim l’Educació Infantil, completant així la nostra oferta educativa actual: Infantil, Primària i Secundària.

Comunitat educativa

Mestres, professors/es i educadors/es

Des de P3 fins a 4t d’ESO, i també en l’educació en el temps de lleure i en l’esport. Formem un gran equip humà que educa els i les alumnes en coneixements i valors. Actualment la nostra Comunitat Educativa està formada per 4 germans, 49 Professors, Secretaria, Administració i Recepció, 20 Monitors, 7 persones per a la neteja i cura i manteniment de l’escola, i dues cuineres.

 

Equip Directiu

L’equip directiu de l’escola és el responsable de la direcció, l’organització i el funcionament del centre. S’encarrega de l’elaboració del projecte educatiu de l’escola i del lideratge pedagògic. També s’ocupa d’impulsar les diferents activitats del centre i de garantir el compliment del caràcter propi.

Marc Alós - Cap d’Estudis d’EI-EP - [email protected]

Núria Alonso - Coordinadora EI - [email protected]

Emili Navarro - Cap d’Estudis d’ESO - [email protected]

Esther Díaz - Coord. Pedagògica - [email protected]

Manel Chao - Coordinador de Pastoral - [email protected]

G. Jesús To - Subdirector - [email protected]

Ernest Casaponsa - Director - [email protected]

Comunitat

L'escola té la sort de tenir una comunitat de Germans de La Salle que ajuden en el funcionament del dia a dia de l'escola. Són referència de compromís i vocació per tota la comunitat educativa.

Consell Escolar

El Consell Escolar és l’òrgan de govern del centre. Està compost per representants del personal docent, del personal d’administració i serveis, dels pares i mares, de l’alumnat i d’un representant de l’Ajuntament. Els i les representants surten elegits per votació.

El personal d'administració i serveis

Sempre disposat a ajudar i fer més fàcil el dia a dia.

Els pares i mares dels nostres alumnes

Que han fet confiança en la institució i són una peça clau dins d’aquest gran engranatge que és l’escola.

L’AMPA vetlla per a que totes les famílies siguin també part de la nostra Comunitat.

Millora contínua

La Salle Comtal va obtenir la Certificació Internacional de Qualitat ISO 9001 l’any 2010. Aquesta certificació acredita la qualitat en la gestió i de tot el procés d’ensenyament aprenentatge dels alumnes, des de la seva planificació fins a la seva avaluació mitjançant la millora contínua, la satisfacció dels clients i la voluntat d’oferir una formació adequada al moment que vivim.

La Certificació ISO afavoreix la qualitat dels processos del nostre centre i contribueix a identificar, planificar i implantar millores en el disseny i avaluació de la nostra tasca educativa i dels serveis que oferim. Això implica la implantació d’un procés d’avaluació del centre a través d’auditories anuals.

L’objectiu de l’aplicació de l’ISO és promoure la qualitat en la formació que es dóna, en l’aprenentatge dels alumnes, el nivell dels serveis al client, l’excel·lència del professorat i les millores en tots els àmbits d’actuació del nostre centre.

La Salle a tot el món

Els Germans de les Escoles Cristianes La Salle, junt amb els més de 84.000 seglars, ensenyen a més d’un milió d’alumnes en 80 països diferents de tots cinc continents.