Serveis a l'escola

Menjador amb cuina pròpia

Cuina feta a casa. Innovant en la seva realització i en la implicació de l’alumnat, fent que sigui també una experiència educativa i formativa. Més de 300 menús al dia, donen fe de que el menjar és sa, equilibrat i fet amb moltes ganes.

Acollida matinal

L’escola ofereix aquest servei a l'alumnat d'Infantil i Primària a partir de les 8h del matí, per respondre a les necessitats de les famílies.

Atenció a la diversitat (SIEI i aula d'acollida) 

La Salle Comtal compta amb suports intensius per a l’escolarització inclusiva (SIEI). Una dotació extraordinària de professionals que formen part de la plantilla d’escola com a recursos intensius per atendre els alumnes amb necessitats educatives especials que ho necessitin. El SIEI és un recurs per al centre, que se suma als suports universals i addicionals per a la inclusió.

També disposem de dues aula d’acollida i acompanyament dels alumnes que han arribat recentment. Un espai de relació, intercanvi i comunicació de nens o adolescents que provenen de països on es parla una llengua diferent a la del centre educatiu. L’objectiu principal és poder interactuar amb la nova llengua, amb estratègies afectives, comunicatives….

Consulta oberta (infermera) 

És un espai d'atenció directa i de consulta adreçat a adolescents que s'ofereix dins del centre educatiu amb un/a professional d'infermeria del Programa Salut i Escola (PSiE) que es desplaça des del centre d'atenció primària de salut.

La funció d'aquest/a professional d'infermeria és resoldre dubtes de salut, detectar problemes de salut, psicològics o socials, sense entrar en diagnòstics ni tractaments, realitzar escolta activa, detectar senyals d’alarma, facilitar eines als adolescents per identificar els problemes i acompanyar-los o derivar-los en l’orientació cap a l’atenció dins del Sistema Sanitari.

Els alumnes hi poden accedir de manera espontània o derivats pel professor, tutor o famílies, amb garanties de privacitat i confidencialitat.

 

Servei d'Orientació Psicopedagògica (SOP)

El concepte actual d’educació exigeix una activitat psicopedagògica cada vegada més individualitzada i personalitzada. Segons la legislació vigent, tot el procés educatiu, inclosa l’avaluació pedagògica, ha de contemplar el fet diferencial a l’aula, i s’ha d’ajustar a les necessitats educatives dels alumnes, valorant les seves capacitats, els seus interessos, les característiques de personalitat i la situació ambiental.

Aquest fet comporta l’acceptació de les diferències individuals a l’escola. Per tant, el coneixement de les peculiaritats de cada alumne, el determinar el seu perfil psicològic i descobrir les seves necessitats educatives, ha de servir al professorat per donar una resposta pedagògica satisfactòria; tant en els casos que presenten mancances globals o específiques, com els que mostren capacitat d’aprenentatge ràpid o altes capacitats i, fins i tot, els que se situen dins de la més estricta normalitat. També ha de servir per a orientar l’acció educativa en l’àmbit de la personalitat, a fi d’afavorir l’adaptació i el desenvolupament d’habilitats socials.

Objectius:

 • Detectar les diferències individuals en el procés de desenvolupament intel·lectual, emocional i personal dels alumnes, mitjançant les proves psicopedagògiques col·lectives.
 • Assessorar i acompanyar als professors del centre amb orientació i suport en la tasca educativa, en aquells àmbits d’atenció a la diversitat que l’equip directiu del centre en faci demanda, d’una manera sistemàtica i acordada.
 • Abordar problemàtiques individuals o familiars, amb incidència en l’alumne i el seu desenvolupament escolar, que requereixin la intervenció específica d’un psicòleg. Aquest abordatge és opcional per a les famílies i alumnes de l’escola, en funció de la seva pròpia demanda.

Batxillerat Dual

A partir de 3r d’ESO oferim la possibilitat que aquells alumnes amb més gran nivell d’anglès puguin iniciar, juntament amb Acadèmica, el programa Dual Diploma.

Activitats extraescolars

Un dels objectius que tenim com a escola és no només formar els nostres alumnes acadèmicament, sinó també oferir-los activitats que puguin completar la seva formació segons els interessos que demostrin, d’una manera més lúdica i divertida.

 • Futbol Sala- des de 3r PRIMÀRIA fins 4t ESO
 • Iniciació esportiva- Infantil i 1r i 2n PRIMÀRIA
 • Iniciació basquet- P5 i 1r i 2n primària
 • Voleibol- des de 5è PRIMÀRIA fins 4t ESO
 • Rítmica- Primària i ESO
 • Taekwondo- Primària i ESO
 • Performing Arts- des de 3r EP fins 4t ESO
 • Patinatge- Primària i ESO
 • Tarda de jocs- Infantil i 1r i 2n Primària
 • Ping Pong- des de 3r EP fins 4t ESO
 • Club d'escacs- des de 3r EP fins 4t ESO
 • Aula d'estudi- Primària i ESO
 • Anglès Migdia- Primària i ESO
 • Cors del Palau- Primària

L'Ajuntament de Barcelona ofereix fins el 9 d'octubre la possibilitat de demanar una subvenció per pràctica esportiva fora de l'horari escolar.  Totes aquelles persones interssades la podeu demanar des del següent enllaç:

SUBVENCIONS AJUNTAMENT

Si necessiteu informació sobre el funcionament de la subvenció o com s'omple el formulari, consulteu el següent document:

DOCUMENT SUBVENCIÓ AJUNTAMENT

SPLAI

L’Splai està format per un cos de monitors de lleure i col·laboradors amb una àmplia experiència, la majoria exalumnes de La Salle Comtal i antics participants de les activitats. Any rere any, preparen activitats per les diverses seccions de l’associació de Taula de Joves Comtal.

Ja fa 46 anys que Splai va emprendre aquest llarg viatge!

Com l’organitzem? Dividim els nens i nenes de l’Splai en quatre seccions en funció de la seva edat, per tal d’adaptar les activitats a les seves capacitats i necessitats:

 • Els nens i nenes de P-3 a P-5 de primària pertanyen a la secció de Petitons.
 • Els nens i nenes de 1r a 3r de primària pertanyen a la secció de Petits.
 • Els nens i nenes de 4t a 6è de primària pertanyen a la secció de Mitjans.
 • Els nens i nenes de 1r a 3r de l’ESO pertanyen a la secció de Grans.

Què fem?

Cada dissabte de 17:00h a 20:00h duem a terme una gran varietat de jocs, activitats, tallers, festes... També ampliem l'horari per fer sortides de tot el dia per poder anar més lluny i fer activitats especials. A més a més, cada trimestre, com a mínim, fem una excursió de cap de setmana i fins i tot, en fem una de tres dies!

Colònies d'estiu C15

Des de fa 50 anys fem les nostres colònies, les C15, del 15 al 29 de juliol i estan destinades a infants i joves d’entre P5 i 3r d’ESO. Nosaltres pertanyem a l’Associació Taula de Joves Comtal, una associació sense ànim de lucre que va néixer a l’escola La Salle Comtal ara fa més de 50 anys. El cos de monitors i monitores està format per exparticipants de l’activitat on gran part de la plantilla també es dedica al món de la docència. Nosaltres oferim als infants i joves 15 dies per desconnectar, divertir-se, fer nous lligams i conviure amb altres persones.

Desconnectem del ritme frenètic de la ciutat i les tecnologies per connectar directament amb la natura en un entorn màgic com ho és el Molí de la Roda. El Molí es troba a la comarca de l’Anoia a una vall a prop de Sant Martí de Sesgueioles.

Ens divertim mitjançant activitats de tota mena: piscina, rutes amb bici,  excursions, jocs de nit, tallers i viatges en què descobrim coses impressionants i ajudem a personatges de tota mena.

Fem nous lligams amb persones properes a la nostra edat i amb altres d’edats distants que ens permeten assolir diferents rols i establir relacions molt significatives i perdurables en el temps.

Convivim amb moltes persones durant 15 dies on ens autoconeixem molt més i aprenem a valorar-nos i a promoure una convivència sana i enriquidora. Ens permet crear un ambient on podem ser nosaltres mateixes i mateixos, on equivocar-se és una oportunitat per aprendre i on donem gràcies a aquelles petites coses que ens ofereix la vida.

Poder viure aquesta experiència és un regal a la vida dels nostres infants i joves! Us hi esperem!

 

Dades d’interès:

És possible sol·licitar un ajut econòmic per a les colònies, ja que estem adherits a la campanya de beques de l’Ajuntament de Barcelona i us acompanyem durant el tràmit. 

Podeu trobar-nos al web www.c15.cat, Instagram de les C15 (@c15destiu) o veure el que fem al blog de les C15 (http://c15destiu.blogspot.com/)

Per posar-vos en contacte amb nosaltres escriviu-nos al correu [email protected].