Category: <span>La Salle</span>

El curs 1998-99 obrim l’Educació Infantil, completant així la nostra oferta educativa actual: Infantil, Primària i Secundària.

Des de setembre de 1977 les noies poden matricular-se a l’escola, convertint-se així en una escola mixta.

Amb motiu del tricentenari del naixement del Fundador, Sant Joan Baptista de La Salle, passa a anomenar-se Colegio La Salle Condal.

L’Ajuntament de Barcelona concedeix el premi d’edificis i establiments urbans a la nostra escola. La placa de bronze ubicada al costat de la porta principal ratifica aquest premi.

El 3 de setembre de 1906 comencen les classes al que serà l’espai definitu de l’escola.

L’agost de 1905 s’adquireixen les parcel·les en venda del que havia estat el convent de Sant Francesc de Paula per a la construcció d’un nou col·legi. El germà Víctor, director en aquell moment, encarrega a l’arquitecte Bonaventura Bassegoda i Amigó la formació del projecte i realització de les obres del nou col·legi.

Degut al número d’alumnes, es fa un altre trasllat a una finca ubicada al carrer “Condal”, 35. La gent l’anomenava amb el nom curt “el Condal”. Des d’aleshores agafà el nom oficial “Colegio Condal”.

El col·legi es trasllada al Palau Meca, ubicat al carrer Montcada 19 i dos anys després agafa el nom “Colegio Comercial Hispano-Francés”.

L’1 de febrer es funda el centre “Colegio San Jose”. Era gratuït i durant uns quants mesos l’emplaçament va ser al carrer Pont de la Parra, 3. Els Germans atenien una petita escola de 96 alumnes.